Winkelwagen

B-211 PE Spirio

B-211 PE Spirio

Een vraag stellen
of bel naar de winkel in jouw buurt

Ons advies

Wij nodigen je  graag uit in onze showrooms of onze Steinway Piano Gallery. Je kan tijdens de openingsuren langskomen, maar ook daarbuiten mits afspraak. Daar kan je dit fantastische instrument in alle rust uitproberen, kunnen we je inwijden in de fantastische wereld van Steinway, en kunnen we je een mooi financieel voorstel maken. 

Gratis leveringGratis montage en verwijderen verpakking5 jaar garantieSteinway Promise

Informatie en specificaties

Type:Zelfspelende piano
Breedte:148 cm
Lengte:211
Gewicht:345 kg
Afwerking:Zwart Hoogglans

STEINWAY & SONS SPIRIO

ONZE IN HOGE RESOLUTIE ZELFSPELENDE PIANO

De nieuwe STEINWAY & SONS SPIRIO is ‘s werelds fijnste hoge resolutie player piano. Een meesterstuk van kunst en techniek bij u thuis: SPIRIO laat u genieten van uitvoeringen van grote pianisten – gespeeld met nuance, kracht en passie, als het ware live gebracht.

INTUÏTIEVE TOUCH

SPIRIO kan bestuurd worden met een iPad – voorzien van een app die u moeiteloos toegang geef tot het beste werk van artiesten, gaande van Bach tot Beethoven, van Irving Berlin tot Billy Joel. Met slechts enkele swipes en taps krijgt u toegang tot een indrukwekkende muziekbibliotheek dewelke voor Spirio investeerders maandelijks gratis wordt geüpdatet. Kortom: u heeft altijd een Steinway Artiest in huis.

DE RIJKSTE KLEUREN

Steinway Spiro verruimt de Steinway & Sons ervaring, ongeacht speelbekwaamheid. Het rijke kleuren- en klankenpalet gaat open en onthult de essentie, nuance en emotie van een live performance.

ELKE NUANCE EN EMOTIE

De Steinway & Sons Spiro player piano onthult de subtiliteit en passie van een originele artiestenperformance. Zachte trillingen, fijngevoelig pedaalgebruik en overdonderende fortissimo’s zijn gesneden brood voor de Spirio, die alles met een ongeëvenaarde precisie reproduceert, en het volledige scala van motie en emotie van de pianist vloeiend en exact weet over te brengen.

B-211

De Steinway & Sons B-211 wordt wereldwijd beschouwd als de meest perfecte vleugelpiano. Dit model wordt bijzonder hoog ingeschat door alle pianobeoefenaars, professionele pianisten en muziekinstellingen. De balans, op basis van alle aspecten en normen in verband met kwaliteit, is werkelijk verbluffend. Het rijke scala op vlak van nuances en zijn klank met innerlijke ziel zorgen ervoor dat de B-211 zonder de minste schroom naast de topmodellen mag staan.

Sedert meer dan 160 jaar hebben de meest beroemde pianisten van deze wereld hun appreciatie uitgedrukt over de inspirerende en onmiskenbare klank die een Steinway piano hen aanreikt. De Steinway Artists familie heeft vertegenwoordigers in elk muzikaal genre, van klassiek en jazz tot muziektheater en pop. Al deze mensen zijn verenigd door de legendarische merknaam Steinway & Sons. Meer dan 98% van de concertpianist verkiest wereldwijd om op Steinway te musiceren. Maar het uitzonderlijke plezier om een Steinway te bespelen en te bezitten is niet enkel weggelegd voor de professionele musicus. Integendeel, dat plezier geldt voor iedereen die de passie deelt voor muziek en een zwak heeft voor uiterst verfijnd vakmanschap en duurzaamheid.

Wat buffet- en vleugelpiano’s van Steinway zo uniek maakt is de passie waarmee ze gemaakt worden. Alles ligt gebundeld in de filosofie van onze oprichter die het in 1853 zo formuleerde: “We have to build the best piano possible”, en dit zonder compromissen op vlak van kwaliteit. Massaproductie is voor ons een vreemd concept.

Machines worden enkel ingezet wanneer we met zekerheid weten dat ze preciezer zijn dan mensen. Maar de focus blijft nog steeds grotendeels gericht op traditioneel vakmanschap met fijnzinnige aandacht voor elk detail en uitsluitend gebruik van het allerbeste materiaal. Wij blijven trouw verbonden aan dit principe omdat we overtuigd zijn dat dit de enige juiste weg is om de onnavolgbare kwaliteit van de Steinway piano’s te garanderen. Dat we deze traditionele waarden in onze werkplaats respecteren wil niet zeggen dat we niet innovatief zijn.

Vanaf het ontstaan werden onze instrumenten continu verbeterd, niet in het minst door het talent en de inspanningen van Henry E. Steinway en zijn zonen. Meer dan 125 patenten werden tot op vandaag geregistreerd die Steinway & Sons gemaakt hebben tot de grondlegger van de moderne pianoconstructie.

Het vraagt meer dan een jaar tijd om een Steinway te vervaardigen omdat elke stap uitgevoerd wordt in rustig overleg en met de grootste zorg. Vooraleer het hoogwaardige hout voor productie gebruikt wordt moet het twee jaar drogen en rijpen. Pas dan is het hout in perfectie conditie om de klankkast, de zangbodem, de stembalk en het deksel vorm te geven. De klankkast bestaat uit 20 lagen esdoorn- en mahoniehout die, aaneengelijmd, in een enkele bewerking op een metalen malle geperst worden. Dankzij het speciale gietijzerrecept, ontwikkeld door Steinway & Sons, in combinatie met en de zandgegoten methode, weerstaat het metalen kader aan een spanningskracht van meer dan 20 ton. Het meest verfijnde ‘Sitka’ fijnsparrenhout, met rechtlijnige nerven en geselecteerd met een precies aantal winterjaarringen, wordt gebruikt voor de zangbodem, het hart van de piano. Om de maximale reikwijdte te bereiken op vlak van dynamiek en toonlengte is de productie gebaseerd op een patent van 1936 waarbij het klankbord geleidelijk dunner wordt naar de uiteinden toe. Deze taps toelopende vorm laat toe om de zangbodem ongedwongen te laten vibreren waardoor een unieke, rijke en volle klank gegenereerd wordt.

Een Steinway bestaat uit meer dan 12.000 individuele onderdelen. Geen 2 Steinway piano’s zijn identiek en dat is voor een groot deel te wijten aan de hoge graad van het artisanale werk, de lange expertise van de werknemers en het gebruik van uitsluitend topmateriaal. Besef ook dat de technicus die de klankharmonisatie regelt, zeer bepalend is voor het individuele timbre. Hij bewerkt met ijver elke hamerkop totdat de ultieme en onnavolgbare Steinwayklank bereikt is. Deze uniek ambachtelijke manier van werken tijdens de productie door alle medewerkers onderscheidt Steinway & Sons al meer dan 160 jaar. Een piano met een uitzonderlijk karakter!