Winkelwagen

Avant Grand N2

Avant Grand N2

Kopen Een vraag stellen
of bel naar de winkel in jouw buurt

€ 10.990
Catalogusprijs € 12.929
Levertermijn:

Ons advies

De piano's uit de Avant Grand serie van Yamaha worden ook wel "hybride" piano's genoemd. "Hybride" betekent hier dat ze eigenschappen van zowel digitale als akoestische piano's hebben. De serie bestaat uit de modellen NU1X, N1, N2 en N3X. Dit laatste model heeft het meubel van een vleugelpiano. De drie eerste hebben een meubel van een rechte piano. Eén van de voornaamste eigenschappen is dat deze in wezen digitale piano's zijn uitgerust met een écht klaviermechaniek, een mechaniek dus zoals je dit in de akoestische piano's van Yamaha terugvindt.

Deze piano is dan ook de ideale oplossing voor wie een digitale piano zoekt die de akoestische piano zo sterk mogelijk benadert. Door het fantastische luidsprekersysteem met 12 luidsprekers, en de aparte baskast onderaan worden de high-end pianoklanken op de best mogelijke manier in de ruimte geprojecteerd. 

Gratis levering5 jaar garantieMaene Digital AcademyMaene Acoustic Bonus

Dit vind je wellicht ook interessant

Informatie en specificaties

Type:Digitale piano
Hoogte:100,9 cm
Breedte:147,1 cm
Diepte:53,1 cm
Gewicht:142 Kg
Afwerking:Zwart Hoogglans

Featuring the same grand piano action as the N3 in a form that molds beautifully to any wall, the N2 is an instrument for the future, yet one that holds firmly to its identity as a grand piano. With a revolutionary speaker system and a touch that simply compels you to play, the compact form and feel of this elegant piano exudes refinement. For piano-lovers wanting a grand piano for small spaces, the AvantGrand series now offers yet another choice.

Speciale vleugelmechaniek

De genuanceerde aanslag en reactie van de vleugel zijn een essentiële maatstaf voor pianokwaliteit. De AvantGrand biedt de pianist een speciaal ontwikkeld vleugelmechaniek dat over dezelfde configuratie beschikt als het mechaniek van een echte vleugel. De hamers slaan van onderen tegen de 'snaren' waardoor nauwgezette aanpassing van de gewichtsverdeling van de hamers mogelijk is en van de beweging van de hamers zelf, voor een soepelere aanslag bij het spelen. Naast de hamersensors, beschikt de AvantGrand over contactloze toetssensors, die geen enkele invloed op de beweging van de toetsen hebben. Deze registreren de exacte aanslag van de pianist op het toetsenbord, evenals de timing en andere delicate nuances die belangrijk zijn voor muzikale expressie. Deze combinatie zorgt voor een indrukwekkende gevoeligheid voor het hele aanslagbereik, van pianissimo tot fortissimo, en de mogelijkheid om zelfs de snelste trillers van de pianist transparant weer te geven.

Ruimtelijke akoestische sampling, ruimtelijk akoestisch luidsprekersysteem

Met de introductie van de AvantGrand, heeft Yamaha een revolutie op gang gebracht in de benadering van het samplen en weergeven van noten van een daadwerkelijke akoestische vleugel. Door de zangbodem niet gewoon als klankbron te benaderen, maar als draagvlak, namen we samples op vier posities, waardoor we optimale midden- en achterposities aan het traditionele links en rechts toe konden voegen. Als geluidsbron hebben we zorgvuldig het allerbeste afzonderlijke instrument uit onze CFIIIS-concertvleugels voor het samplen geselecteerd. Het eindresultaat van deze inspanningen is dat de instrumenten van de AvantGrand-serie het oorspronkelijke geluid van een uitmuntende vleugel tot in de perfectie benadert. Verder is het luidsprekersysteem van de AvantGrand zo ontworpen dat het geluid het best te beluisteren is vanuit de speelpositie. Een drieweg luidsprekersysteem met woofer en luidsprekers voor het midden en hoog reproduceren de rijke natuurlijke resonantie van de zangbodem nauwgezet. Bovendien beschikt elk van de laag-, midden- en hoogfrequentiebanden over een eigen versterker om interferentie tussen de frequentiebanden te voorkomen. Deze innovatieve configuratie zorgt dat het buitengewone geluidssysteem van het instrument de nuances van elke afzonderlijke noot kan reproduceren. Voor een zelfs nog betere geluidsprecisie is de luidsprekeropstelling geoptimaliseerd voor de grootte van de instrumenten.

The Tactile Response System (TRS) recreates the sensation of piano body vibration.

The sound of an acoustic piano resonates throughout its entire body. The bass range in particular is an essential part of the reverberation that is continually transmitted to a player's body. In the AvantGrand, this is replicated by our newly-developed Tactile Response System (TRS) that focuses on reproducing reverberation. This system features two transducers in the soundboard, the area underneath the keyboard, resonating natural reverberation throughout the entire instrument. The player receives the natural sound felt f rom hands touching on the keyboard and feet depressing the pedals; the epitome of real piano playing. This system can be turned on and off, and the vibration set to one of three levels.