Winkelwagen

HP601 CB

HP601 CB

Een vraag stellen
of bel naar de winkel in jouw buurt

€ 1.529
Catalogusprijs € 1.799
Levertermijn:

Ons advies

LAATSTE STUK!

De HP601 is het eerste instrument uit de HP-reeks, die een trapje hoger staat dan de RP-reeks. Deze HP-reeks kenmerkt zich door het verbeterde PHA-50 klavier waarbij hout en kunststof gecombineerd wordt. Daarnaast geniet je ook van de standaard Roland features in deze reeks zoals Bluetooth om verbinding te maken met tablet of smartphone, een grote selectie aan niet-pianoklanken om creatief mee aan de slag te gaan en de Piano Designer om de pianoklank naar je eigen hand te zetten.

Gratis levering10 jaar garantieMaene Digital AcademyMaene Acoustic Bonus

Dit vind je wellicht ook interessant

Informatie en specificaties

Type:Digitale piano
Hoogte:101 cm,4
Breedte:137,9 cm
Diepte:43,0 cm
Gewicht:50,0 kg
Afwerking:Zwart Gesatineerd

KWALITEITSVOLLE KLANK EN MODERNE FEATURES DIE JE MUZIKALE REIS INSPIREREN

Naarmate je liefde voor de piano groter wordt, heb je nood aan een instrument met een klank, touch en technologie die nog meer expressie en voldoening verschaffen. De Roland HP601 is je ideale volgende stap, en levert de sound van een vleugelpiano, alsook echte hammer-action touch met Ivory Feel-toetsen om je groeiende skills mee te ondersteunen, en meer genuanceerde speelexpressies mogelijk te maken. Hij is ook voorzien van Bluetooth®, om draadloos verbinding te maken met je favoriete mobiele toestellen en apps, zoals Piano Partner 2 en Piano Designer van Roland, om sneller te kunnen leren en je speelervaringen mee uit te breiden. De betaalbare HP601 biedt een uitzonderlijke pianoperformance, ingebouwde educatieve features en moderne aansluitmogelijkheden, waardoor dit het perfecte instrument is om je muzikale groei mee te stimuleren en je ontluikende talent te doen openbloeien.

 • SuperNATURAL Piano-technologie levert de authentieke klank en interactieve tonale respons van een akoestische vleugelpiano
 • Authentieke touch van een vleugelpiano dankzij het nieuwe PHA-50 Progressive Hammer Action met Escapement klavier, dat het traditionele uiterlijk en de feel van hout combineert met de duurzaamheid van moderne materialen
 • Progressive Damper Action-pedaal biedt een continue response op half-pedaal- en andere traditionele akoestische pianotechnieken
 • Draadloze Bluetooth verbinding met smartphones en tablets voor het gebruik van muziek-apps en het streamen van audio naar het luidsprekersysteem van de piano
 • De unieke Piano Partner 2-app van Roland moedigt dagelijks studeren op de piano aan, en maakt oefenen leuk
 • Ingebouwde Piano Designer-functie en gratis begeleidings-app voor aanpassingen aan de akoestische pianokarakteristieken, zoals het individueel stemmen van noten, snaarresonantie, dekselpositie en meer
 • 25 geheugens voor het bewaren van favoriete klankinstellingen, inclusief layers en splits; geregistreerde groepen kunnen geback-upt worden op een USB-geheugenstick
 • Grote selectie niet-pianoklanken zoals strijkers, houtblazers, orgels en meer
 • Krachtige ingebouwde oefentools en meer dan 350 geïntegreerde songs om spelers van eender welk niveau uit te dagen
 • Headphones 3D Ambience-technologie voor een natuurlijke, realistische sound tijdens het oefenen met hoofdtelefoon
 • Klassiek vormgegeven behuizing met compacte afmetingen die perfect past in kleinere ruimtes
 • Drie afwerkingen: Contemporary Rosewood, Contemporary Black, of White

Versnel je ontwikkeling met een zeer expressieve pianoklank

Een belangrijk element waarmee je pianospel beter wordt, is het nauwkeurig luisteren naar jezelf om te begrijpen hoe jouw expressies de klank beïnvloeden. Maar wanneer je instrument niet in staat is om die expressies natuurgetrouw te reproduceren, is het onmogelijk om je vooruitgang degelijk te evalueren. De SuperNATURAL Piano-klankgenerator van de HP601, met een polyfonie van 288 noten, levert op elk vlak de rijke, expressieve klank van een akoestische piano; met een complexe, dynamische sound die tonaal verandert in functie van hoe je speelt. Zo kun je de vitale interactie tussen geluid en touch, die centraal staat bij het pianospelen, volledig herkennen, ontwikkelen en naar een hoger niveau tillen.

Topklavier met geavanceerde pedalen voor een authentieke piano-ervaring

De HP601 is uitgerust met het PHA-50 topklavier van Roland, dat de belangrijke klank/touch-interactie met ultragevoelige sensoren ondersteunt, en elke subtiele speelnuance naar klank vertaalt. Het klavier combineert houten zijkanten met duurzame voorgevormde materialen, en biedt een traditionele vleugelpianolook, alsook het gevoel van ebbenhout en ivoor, zonder dat je je zorgen moet maken over kostelijke problemen wat de betrouwbaarheid betreft. De HP601 bevat tevens drie geïntegreerde pedalen die progressieve en half-pedaal-technieken ondersteunen. Deze technieken zijn nodig om meer geavanceerde pianostukken te kunnen spelen, en zijn niet mogelijk op piano’s die gebruikmaken van minder gesofisticeerde pedaalschakelaars.

Geïntegreerde features om te oefenen en leren

De HP601 is uitgerust met een hele reeks ingebouwde features die oefenen en muzikale groei stimuleren. Er zijn meer dan 350 speelklare songs voorhanden, waaronder traditionele muziek, klassieke meesterwerken van Mozart en Beethoven, en beroemde piano-etudes van Hanon en Czerny. De piano heeft ook een handige metronoom aan boord, met variabele tijdsindelingen: een functionele tool om je timing verder mee te ontwikkelen. Een handige ingebouwde recorder registreert je pianospel op een USB-stick, en maakt het mogelijk om je vooruitgang te controleren en je muziek met vrienden en familie te delen. Wanneer je zij aan zij piano wil spelen met een leerkracht of vriend, dan kun je de Twin Piano-mode activeren, waarmee het klavier in twee piano’s van 44 noten wordt opgesplitst, elk met hun eigen middelste C.

Meer plezier met Bluetooth-aansluitmogelijkheden en muziek-apps

Met de ingebouwde Bluetooth technologie van de HP601 kun je draadloos verbinding maken met je iOS- of Android-toestel voor instant plezier en verbeterde leermogelijkheden. Om te beginnen, kun je meespelen met je favoriete nummers op je smartphone of tablet, terwijl het geluid door de ingebouwde luidsprekers of hoofdtelefoon van de piano streamt. De unieke Roland Piano Partner 2-app gaat nog een stap verder en breidt de verschillende ingebouwde features van de HP601 verder uit met verbeteringen en extra's. De app toont de digitale partituren van de interne songs van de piano, en je kunt zelfs de pagina's omslaan met de pedalen. Er is eveneens een leuke selectie begeleidingsritmes voorhanden, om je timing te verbeteren met pop, jazz, blues en andere muziekstijlen. En met de coole dagboekfunctie van de app, hou je perfect je oefensessies en geboekte vooruitgang bij, via statistieken, logboeken en dagelijkse notities.

Pas de piano aan je persoonlijke stijl en smaak aan

Wanneer je pianoskills verbeteren, zal ook je persoonlijke klanksmaak veranderen. De HP601 heeft daarom een reeks opties waarmee je de piano kunt aanpassen aan je individuele stijl en touch. De krachtige Piano Designer-functie maakt het mogelijk om de vleugelpianoklanken te personaliseren, door de verschillende tonale elementen aan te passen die de sound beïnvloeden, waaronder snaarresonantie, de karakteristieken van de resonantie wanneer je het pedaal gebruikt en nog veel meer. Het is zelfs mogelijk om elke noot afzonderlijk af te stellen door de tuning, het volume en het klankkarakter aan te passen: voor alle 88 toetsen apart! De HP601 is eveneens compatibel met de gratis Piano Designer-app die het mogelijk maakt om je tablet te gebruiken, zodat je nog gemakkelijker aanpassingen kunt aanbrengen.

Bijkomende sounds en ingebouwde registraties

Naast vleugelpianoklanken van wereldniveau bevat de HP601 ook sounds zoals elektrische piano’s, orgels, strijkers, houtblazers en meer; zodat je een hele reeks populaire muziekstijlen kunt verkennen. Via het bedieningspaneel is het mogelijk om klanken op elkaar te stapelen en ze tegelijkertijd te spelen, zoals bijvoorbeeld een piano samen met strijkers. Of je kunt het klavier opsplitsten, zodat je met elke hand een verschillende klank kunt spelen, zoals bijvoorbeeld orgel met je rechterhand en piano met je linkerhand. Wanneer je een favoriete combinatie gevonden hebt, kun je die opslaan in een van de 25 geheugenplaatsen, zodat je ze later meteen weer kunt oproepen. En via de Piano Partner 2-app heb je snel toegang tot honderden bijkomende sounds in verschillende categorieën.

Vermijd duur onderhoud en speel eender wanneer met een hoofdtelefoon

Met zijn moderne benadering rekent de HP601 ook af met een aantal minpunten van een akoestische piano. Eerst en vooral dient de geavanceerde klankgenerator nooit gestemd te worden, en heeft hij geen regelmatig onderhoud nodig, waardoor je heel wat tijd en geld bespaart. Nog een groot voordeel is de mogelijkheid om in stilte met een hoofdtelefoon te spelen. De innovatieve Headphones 3D Ambience-technologie van de HP601 optimaliseert de audio, zodat het net lijkt alsof het geluid vanuit de piano zelf ontstaat; zodat je ook probleemloos voor langere periodes kunt oefenen, zonder moe te worden; en dat zowel overdag als ‘s nachts. Wanneer je reeds over een akoestische piano beschikt, dan is de HP601 een geweldig tweede instrument dat in een vrije ruimte geplaatst kan worden om ‘s nachts op te oefenen. En met de keuze uit afwerkingen in Contemporary Rosewood, Contemporary Black, en White kun je het instrument perfect afstemmen op je binnenhuisinrichting.